(vr)eten in december!

December is de maand vol met feestdagen. Die feestdagen zijn vaak weer gevuld met eten. Veeeeel en lekker eten. En weetje wat, dit is helemaal niet zo erg, zolang je de balans maar weet te houden.

Wat je vaak ziet na deze maand, zijn overgemotiveerde mensen die het goede voornemen hebben om meer te gaan sporten en gezonder te gaan eten. Dit is opzich helemaal niet zo erg, maaaar het is wel zonde als je te streng voor jezelf bent (lees: 5x in de week sporten en niks ongezonds eten) en dat daardoor hooguit 3 maanden volhoud.

Persoonlijk vind ik dat je de maand december gewoon lekker moet kunnen genieten. Niet alleen van het eten maar ook van het bij elkaar zijn. Dat je je daarnaast geen zorgen maakt over het eten en gewoon zorgt dat je naast ongezonde dingen, ook kiest voor gezonde opties en voldoende beweging. Want, zolang je geen chocolade letters, oliebollen, hele kippen (uhmmmm)  etc de hele dag door eet, kan het allemaal echt niet zoveel kwaad.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is:
wees niet te bang voor deze maand, word niet in 1x overgemotiveerd na december en zet niet te hoge eisen en doelen voor jezelf. Als jij gewoon lekker je ding blijft doen, lekker sporten, goede keuzes maken, dan geloof ik niet dat je na december in 1x 5 kilo bent aangekomen.
Maak het niet een dieet, maar maak het je lifestyle.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

One thought on “(vr)eten in december!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *