voeding en vermoeidheid

Voeding staat dichter bij vermoeidheid dan je denkt. Ongezonde voeding of ondervoeding (tekorten aan bepaalde voedingstoffen) kan er voor zorgen dat jij je enorm moe voelt. En dat is zonde, als je je bedenkt dat het alleen maar ligt aan wat voor voeding jij tot je neemt!

 

 


“I’m sorry for what I said when I was hungry”


Het belang van ontbijten:
Iedereen heeft dit al wel gehoord, maar ontbijten is echt heel belangrijk voor je lichaam. Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten zich zowel mentaal als lichamelijk beter en fitter voelen. Je krijgt veel benodigde voedingsstoffen binnen als je ontbijt, maar mensen die niet ontbijten compenseren dit meestal met ongezonde snacks later op de dag. Het probleem met die snacks zijn dat er geen vitamines en mineralen inzitten en die heeft je lichaam wel nodig.

Eet elke 3 uur:
Vaak worden er 3 hoofdmaaltijden gegeten, als het ontbijt al niet word overgeslagen. Dit is alleen niet de beste manier om energie over te houden. Ook zal voor de meesten bekend zijn dat kleinere maaltijden eten beter is. Dit is niet alleen beter om gewicht te verliezen, dit staat ook in combinatie met vermoeidheid. Wanneer je namelijk vaker eet, blijft het energieniveau en de suikerspiegel de hele dag stabiel. Als je een grote maaltijd tot je neemt, heeft het lichaam namelijk energie nodig om te verteren. In plaats van dat het lichaam die energie dus aan jou geeft, geeft hij die weg aan het verteren van jou grote maaltijd.

Water drinken:
Jahoor, weer zo’n feitje die iedereen al eens gehoord heeft.. Toch blijkt genoeg water drinken toch te helpen tegen vermoeidheid. Ik zal je eens uitleggen waarom;
Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water, wanneer je lichaam ook maar een klein beetje uitdrogingsverschijnselen vertoont, word je bloed dikker. Je hart moet dan meer en sneller gaan pompen om het bloed door je lichaam te krijgen. Doordat hier veel energie voor gebruikt moet worden, worden mensen sneller moe.
Veel mensen gaan pas drinken op het moment dat ze dorst hebben, maar dan ben je eigenlijk al te laat. Je lichaam heeft dan al meer energie verbruikt aan het rondpompen van jou dikkere bloed.

Langdurig vermoeid? Probeer dan eens deze punten toe te passen!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *