sporten in de buitenlucht!

Sporten in de buitenlucht heeft behoorlijk wat voordelen. Behalve het halen van een frisse neus en het opnemen van wat extra vitamine D, heeft sporten in de buitenlucht nog veel meer voordelen!

1. Het bespaart heel wat geld ten opzichte van een fitnessabonnement. Als je veel gebruik maakt van je fitnessabonnement maakt dit niet eens zoveel uit. Maar er zijn best veel mensen die wel een abonnement hebben, maar niet vaak heen gaan te sporten. Zonde!

2. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die buiten sporten er meer energie van krijgen dan mensen die binnen sporten. Veel mensen (71%) die buiten sporten of wandelen, voelen zich daarna minder gestrest.

3. Nog een ander onderzoek heeft uitgewezen dat sporten in de buitenlucht voor een heldere mindset en een beter concentratievermogen zorgt. Dit zou komen doordat je meer verbonden bent met de natuur, en dat zou voor rust en helderheid zorgen.

4. Je hebt geen last van openingstijden. Je kan gaan sporten wanneer je wilt, ook als je wat minder tijd hebt. Je zit niet gebonden aan vaste tijden en kan gewoon gaan wanneer je wil en tijd hebt.

5. Je hebt geen reistijd. Soms is het naar de sportschool gaan nog de hoogste drempel voor je. Geen zin om op de fiets te stappen of de auto te pakken om uberhaupt naar de sportschool te gaan. Daar heb je buiten geen last van, je stapt de drempel over en je kan los!


Into the forest I go, to lose my mind and find my soul”


Ik vind het heerlijk om te sporten in de buitenlucht en ik ben ook van mening dat het helpt bij een heldere mindset!

Wat vind jij van sporten in de buitenlucht? Laat het achter in de reacties!

Liefs, Nadien

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

2 thoughts on “sporten in de buitenlucht!

  1. Helemaal mee eens Nadien! De kop weer leeg en geen douche zo lekker als terugkomen uit de kou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *