How to deal with: chaos

Je herkent het vast wel, je hebt 1001 dingen te doen en te onthouden maar vergeet zo ongeveer de helft. Dit is niet alleen voor jou vervelend, maar ook voor de mensen om je heen. Dat is waarom ik tips op een rijtje heb geschreven om een beter overzicht te krijgen.

1. SCHRIJF-HET-OP. Maar dan ook meteen. Als je denkt; dat onthoud ik wel of dit schrijf ik zo wel op. Geloof me, dan vergeet je het.

2. Koop een weekplanner. Bij de Action heb je een super goedkoop memobord waar je jou hele weekplanning op kwijt kan. Schrijf je afspraken op.

3. Zeg soms gewoon; nee. Dit klinkt misschien heel hard, maar soms heb je het gewoon te druk om ook nog iets voor iemand anders op te lossen. Als je ja zegt, ga je het allemaal half-half doen. Daar schiet ook niemand iets mee op.

4. Door op te schrijven, krijg je ( als het goed is ) meer rust in je hoofd en heb je meer overzicht over wat er nog gedaan moet worden. Je kan het wegstrepen zodra het klaar is en dat brengt rust in je hoofd en daardoor word je zelf ook rustiger.

5. Laat los. 1 ding dat ik sowieso heb geleerd is het loslaten en accepteren dat het momenteel misschien een chaos is. Je schiet er niks mee op om boos op jezelf te worden. Om jezelf de schuld te geven van de gevolgen van jouw chaos.
Het enige dat jij op dit moment kan doen is je best doen. Ook deze chaotische periode heeft een eind. 🙂


”There’s chaos out there, and chaos means opportunity”


Facebooktwitterredditpinterestlinkedin