De voordelen van bootcampen!

Bootcampen is de laatste tijd steeds populairder geworden, ook sportscholen bieden dit nu aan. En dat is helemaal niet zo raar, want bootcampen heeft enorm veel voordelen! 

First things first. Voor mensen die niet weten wat een bootcamp is;

Een bootcamp is een training in groepsverband in de buitenlucht waarbij plezier voorop staat. Je bent onder professionele begeleiding waardoor je zo effectief mogelijk kunt trainen. Een bootcamp bestaat uit een wisselend pakket van oefeningen die vooral worden uitgevoerd met je eigen gewicht of waarin je samenwerkt met iemand anders waardoor je de oefeningen zwaarder kan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan met 2 personen iemand optillen. Ook word er veel gebruik gemaakt van dingen uit de natuur (boomstammen) of bijvoorbeeld een picknick tafel waar je enorm veel oefeningen bij kan uitvoeren!


”You will never know your limits until you push yourself to them.”


Door naar de voordelen van bootcampen, want dat zijn er best veel!

1. Een bootcamp vind vaak buiten plaats, en buitenlucht is heel erg gezond voor je. (Lees mijn vorige blog over sporten in de buitenlucht voor de voordelen hiervan; http://www.nadienkamminga.com/lifestyle/sporten-in-de-buitenlucht/ )
2. Doordat je samen in een groep traint, word je vaak net iets meer gemotiveerd waardoor je net even wat meer geeft in je training.
3. Doordat je samen in een groept traint, ben je zowel sportief als sociaal bezig en daardoor vliegt de tijd voorbij!
4. Een bootcamp is heel veelzijdig. Je traint niet alleen op conditie maar ook op kracht!
5. Vaak is het trainen in een groep een stok achter de deur, je zegt minder snel af waardoor je ook met regelmaat blijft trainen.
6. Een bootcamp is voor beginnende en gevorderde sporters. Met andere woorden, iedereen kan meedoen aan een bootcamp!
7. Een bootcamp zorgt ervoor dat je je grenzen verlegd en net een beetje verder gaat, wat uiteindelijk een groot verschil maakt.
8. Elke training is anders. Doordat je zoveel variatie hebt in oefeningen, is geen training hetzelfde.
9. Je word snel sterk en fit van bootcampen. Doordat er zoveel variatie is in de trainingen word je erg goed getraind, conditioneel maar ook qua spierkracht.

Zelf vind ik het enorm fijn om te bootcampen! Heerlijk in de buitenlucht sporten en ook nog eens gezelligheid en mensen die je door de training heenslepen.

Wat vind jij ervan of lijkt het je leuk om te doen?

Liefs,
Nadien

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *