Almost 2017!

2016 is al weer bijna voorbij. De laatste dagen van december zijn aangebroken en dan zit het jaar er al weer op. Dit lijkt voor veel mensen de perfecte tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en nieuwe doelen te stellen voor het volgende jaar.


´´You are never too old to set another goal or to dream a new dream´´


Net als elk jaar, is het weer voorbij gevlogen. Voor je het weet zit je weer af te tellen naar 00:00.
Het nieuwe jaar is voor veel mensen een nieuwe start. Er worden weer nieuwe doelen gemaakt en iedereen gaat vol goede moed het nieuwe jaar in. En groot gelijk heb je, want het voelt immers ook als een nieuwe start.
Maar werken deze goede voornemens wel als je jezelf zo verplicht om iets te behalen?

Uit onderzoek blijkt dat maar een paar procent van de mensen deze goede voornemens ook daadwerkelijk behaald. Dat betekend dat dik 90% van de mensen hun goede voornemens niet kunnen volhouden.
Eigenlijk komt dit maar door 1 woord; moet. Ik moet afvallen, ik moet gezond eten, ik moet meer sporten, ik moet stoppen met roken, ik moet meer sparen.
Hiermee verplicht je jezelf dingen te doen waardoor het moeilijk is om dit vol te houden.

Hierbij enkele tips om te zorgen dat je je goede voornemens toch kunt volhouden:

1. Vertel mensen over jouw goede voornemens. Ze kunnen jou dan steunen in hetgeen waar jij mee bezig bent en je motiverende woorden meegeven.

2. Stel niet direct doelen voor het hele komende jaar, maar probeer eerst in kortere termijnen te werken. Stel een doel voor bijvoorbeeld 1 maand. Een maand is makkelijker vol te houden en zo kan je na die maand je volgende doel stellen.

3. Zorg dat je realistische doelen hebt. Als je een doel niet haalt omdat je simpelweg de lat te hoog hebt gelegd, werkt dat demotiverend en zorgt dat ervoor dat je geen nieuwe doelen meer durft te stellen.

4. Heb geduld. Natuurlijk wil je het liefst dat je je doel morgen, of het liefst nog vandaag haalt. Maar dit is niet nodig, en al helemaal niet realistisch. Geef jezelf de tijd om met je doel bezig te gaan.


”A journey of a thousand miles must begin with a single step.”


Hele fijne jaarwisseling gewenst en tot in 2017!

Liefs,
Nadien

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *